Inloggen

Duurzaamheidsevent 27-03-18

  

     

 

27 maart 2018 - Ferme de Warelles - Lettelingen

Duurzaamheidsevent 27-03-18

Om verder te werken aan de verduurzaming van de sector, ontwikkelde de Belgische zuivelindustrie, in samenwerking met de landbouwpartners van Agrofront, een uitgebreid duurzaamheidsprogramma dat zich richt op de ganse zuivelketen, van de melkproductie naar melkophaling (transport) tot zuivelverwerking.

 

Lees meer over het sectoraal duurzaamheidsprogramma voor zuivel.

 

Eind 2016 werd de eerste inventarisatiecyclus van drie jaar van de duurzaamheidsmonitoring op niveau van de melkveebedrijven (melkproductie) afgerond. De sector evalueerde de resultaten van deze periode.

 

Tijdens een gezamenlijke persconferentie voor de Waalse pers en media stelden BCZ & Agrofront de voornaamste duurzaamheidsrealisaties voor samen met het engagement dat de sector in de toekomst wil aangaan. Aansluitend gaf René Collin, Waals minister van Landbouw, Toerisme, Natuur, Bosbouw, Landelijkheid, Erfgoed zijn visie op hoe we kunnen blijven samenwerken aan een steeds meer duurzame Waalse melkproductie. Klimaatexpert Jean-Pascal van Ypersele lichtte nadien de rol toe die de zuivelsector kan spelen bij het bereiken van veel van de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

 

Lees meer over de zuivelsector en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

 

 

Presentaties

Presentatie R. Debergh, Afgevaardigd bestuurder BCZ

Presentatie J-P van Ypersele de la Earth and Life Institute (ELI) de l’Université catholique de Louvain

Presentatie J. Ponthier, Voorzitter van de FWA

 

 

Persbericht

Premier cycle de suivi de la durabilité du secteur laitier achevé: le lait et les produits laitiers belges deviennent toujours plus durables

 

 

Duurzaamheidsrapport

Duurzaamheidsrapport zuivel editie 2017