Inloggen

Zuivel en gezondheid

Melk en melkproducten zoals kaas en yoghurt dragen in belangrijke mate bij tot de inname van essentiële voedingsstoffen en de nutritionele kwaliteit van onze voeding.

 

Ze worden wereldwijd aanbevolen als belangrijk onderdeel van een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding voor jong en oud.

 

 

 

Zuivel en gezondheid

Een unieke mix van essentiële voedingsstoffen

Melk en melkproducten zoals kaas en yoghurt zijn nutriëntdense voedingsmiddelen. Ze bieden van nature een unieke mix aan essentiële voedingsstoffen of nutriënten in verhouding tot hun energiewaarde. Melk is een rijke bron van het micronutriënt calcium en is een goede bron van hoogwaardige eiwitten. Melk en melkproducten bevatten ook tal van andere micronutriënten zoals fosfor, magnesium, zink, jodium, kalium en vitaminen (o.a. B12 en B2). Op die manier dragen ze in belangrijke mate bij tot de nutritionele kwaliteit van onze voeding. 


Lees meer over de essentiële voedingsstoffen in zuivel. 

Aanbevolen door gezondheidsinstanties

Melk en melkproducten zijn prominent aanwezig in de internationale en nationale voedingsaanbevelingen. De specifieke aanbevelingen verschillen van land tot land, maar zuivel wordt algemeen erkend als belangrijk voor een gezonde en evenwichtige voeding voor mensen in alle stadia van het leven. Dit is ook zo voor België. Onlangs bevestigden de nieuwe aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) zuivel als belangrijke bron voor de inname van essentiële voedingsstoffen.
Lees meer over zuivel in de voedingsaanbevelingen.

 

Het matrixeffect: meer dan de som van de nutriënten

 

 

 

De vele voedingsstoffen in zuivel interageren met elkaar op een unieke manier waardoor hun gezondheidseffect kan vergroten.

Lees meer over het matrixeffect en de zuivelmatrix.

 

Zuivel: een veelzijdig en betaalbaar aanbod

Zuivelproducten zijn bijzonder veelzijdig en toegankelijk. Ze passen op verschillende momenten van de dag, als drank, beleg, tussendoortje of in bereidingen. Het uitgebreide aanbod biedt niet alleen een oplossing op maat naargelang ieders smaak, maar ook naargelang de individuele voedingsbehoefte.