Gezondheid

Artikels in de kijker

Gezondheid
27.11.2024
Artikel

Vegetariërs moeten extra portie zuivel eten aldus Deense voedingsaanbevelingen

Dat zuivelproducten een belangrijke plaats innemen in een gezonde en duurzame voeding, wordt al langer bevestigd. BCZ nam onlangs de nieuwe voedingsaanbevelingen van verschillende Europese landen onder de loep. Wat blijkt? Mensen die geen vlees eten doen er goed aan om hun zuivelinname te verhogen. Een extra potje yoghurt, glas melk of plakje kaas kan namelijk veel betekenen voor hun gezondheid.
Gezondheid
17.06.2024
Artikel

Nieuwe studie onthult risico op nutritionele tekorten voor veel plantaardige voedingspatronen

Een voedingspatroon kan pas duurzaam zijn als het ook gezond is. Een recente studie onderzocht hoe de overstap naar milieubeschermende voedingspatronen de inname van essentiële micronutriënten beïnvloedt. De studie benadrukt de noodzaak van zorgvuldig gekozen voedingspatronen om zowel gezondheids- als milieudoelen te bereiken.

Artikels

Gezondheid
27.11.2024
Artikel

Vegetariërs moeten extra portie zuivel eten aldus Deense voedingsaanbevelingen

Dat zuivelproducten een belangrijke plaats innemen in een gezonde en duurzame voeding, wordt al langer bevestigd. BCZ nam onlangs de nieuwe voedingsaanbevelingen van verschillende Europese landen onder de loep. Wat blijkt? Mensen die geen vlees eten doen er goed aan om hun zuivelinname te verhogen. Een extra potje yoghurt, glas melk of plakje kaas kan namelijk veel betekenen voor hun gezondheid.
Gezondheid
17.06.2024
Artikel

Nieuwe studie onthult risico op nutritionele tekorten voor veel plantaardige voedingspatronen

Een voedingspatroon kan pas duurzaam zijn als het ook gezond is. Een recente studie onderzocht hoe de overstap naar milieubeschermende voedingspatronen de inname van essentiële micronutriënten beïnvloedt. De studie benadrukt de noodzaak van zorgvuldig gekozen voedingspatronen om zowel gezondheids- als milieudoelen te bereiken.
Duurzaamheid
23.11.2023
Artikel

Eet minder en verminder je klimaatafdruk

Onderzoeksdirecteur Nicole Darmon van het Franse Nationaal Instituut voor Landbouwkundig Onderzoek (INRA) bestudeert sinds 2010 hoe we op een duurzame manier kunnen eten. De conclusie is duidelijk: allereerst moeten we minder eten. Daarnaast moeten we onze consumptie van vlees minderen en meer plantaardig eten. Ons gebruik van melk en melkproducten hoeft niet drastisch te veranderen.
Duurzaamheid
23.11.2023
Artikel

Gezond eten op een gezonde planeet

Om steeds meer mensen te voeden en tegelijk het milieu minder te belasten, moeten we overschakelen op meer duurzame voeding. Maar wat betekent dat precies en waarmee moeten we rekening houden? Duurzame voeding begint bij een beperkte ecologische voetafdruk. Maar daar stopt het verhaal nog lang niet. Gezondheid, eetcultuur en prijs spelen eveneens een belangrijke rol voor succes op lange termijn.

Contactpersoon

Maura

MauraGeypens
Advisor Food Safety & Health and Nutrition
maura.geypens@bcz-cbl.be