Inloggen

Zuivelbedrijven steken een hart onder de riem van heropstartende scholen #samensterk #stayhealthy

Bij de heropstart van de scholen na de coronamaatregelen besloten 3 zuivelbedrijven de kinderen, leerkrachten en directie een hart onder de riem te steken. Na een moeilijke periode is een lekker melkdrankje meer dan verdiend, vonden Milcobel, Inex en FrieslandCampina. De kindjes konden deze traktatie ook duidelijk smaken. Want zeker in deze tijden mag het belang van een gezond tussendoortje niet vergeten worden. De rol van melk hierin, als belangrijke bron van vitamines en mineralen, werd op deze manier onderstreept. Want #samensterk en #stayhealthy

 

 

Lees meer

We eten geen nutriënten, maar voedingsmiddelen!

Traditioneel spitst voedingsonderzoek zich toe op de relatie tussen individuele nutriënten (zoals eiwitten, verzadigd vet, calcium,…) en de gezondheid. Echter, steeds vaker verschuift de focus van wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen in hun totaliteit. Hoewel de nutritionele samenstelling al een behoorlijke indicatie geeft, blijkt deze het gezondheidseffect van een voedingsmiddel toch niet helemaal te voorspellen. Een mooi voorbeeld hiervan is kaas: ondanks het gehalte aan verzadigde vetten en zout, blijkt de consumptie het risico op hart- en vaatziekten niet te verhogen. Dat hoeft niet te verbazen: we eten immers geen ‘verzadigd vet’ en ‘zout’, maar producten zoals ‘kaas’. Onderzoekers beschrijven dit als het ‘matrixeffect’, waarmee erkend wordt dat de gezondheidseffecten van voeding veel complexer en verregaander zijn dan deze van de nutriënten dat het bevat.

Lees meer